//ONZE DIENSTEN

Waarom 3D scannen?

Met behulp van de scanners zijn we in staat om bijna elk object 3D digitaal vast te leggen. Dit is interessant voor diverse toepassingen.

Reverse engineering
Indien er van technische onderdelen geen tekeningen meer bestaan kan het onderdeel gescand worden. Zo is het mogelijk om zonder tekening heb object toch nog te produceren. De scan wordt omgezet naar een werbaar model om in CAD te kunnen gebruiken.

Kunst
Dupliceren van kunst objecten en digitaal archiveren. Op basis van de 3D scan kan er een kopie worden gemaakt van een kunst object. Dit is ideaal wanneer musea objecten uitlenen maar toch zelf nog een object willen tentoonstellen.
Kunstenaars kunnen de techniek gebruiken als ze objecten willen vergroten. We maken een 3D scan van het object wat ze hebben gemaakt en kunnen dit tot enkele meters vergroten.

Bijzonder aandenken
Wanneer iemand zwanger is kan er een 3D scan worden gemaakt en vervolgens in 3D worden geprint. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een uniek aandenken te maken voor de familie van een overleden in de vorm van een urn, kettinkje of andere bijzondere sieraden.

Cultureel erfgoed
Voor het behoud van cultureel erfgoed is 3D scannen een fantastische uitkomst. Door een 3D scan te maken van beelden gevelornamenten of andere bijzondere dingen is het mogelijk om het behoud van het erfgoed te garanderen. De techniek leent zich als professionele tool voor preservatie of het archiveren van archelogische artefacten.

Werkwijze
Het scannen gebeurd over het algemeen op locatie. Het is vaak niet mogelijk om te gaan reizen met grote objecten. Het is wel mogelijk om kleine objecten per post op te sturen. U ontvangt dan na het scannen het object per post retour en de 3D scan per mail. Elk project is maatwerk en daarom is het niet mogelijk om vaste prijs te hanteren. Daarom vragen we van tevoren van u een aantal foto's van het object wat gescand moet worden om te bepalen of het haalbaar is om het object te scannen en wat het zal kosten.

// PROJECTEN

Maak een keuze.

// DIENSTEN

Meer informatie over ons.

// CONTACT

Stuur ons een bericht.

PROJECTEN

Encorche

Silver mask

Pump

Kissing cheese girl

Skull

Façade ornament

Pregnant lady

Onderdeel

Diensten

Artec 3D scanners

Waarom 3D scannen?

INFO

3DSS
Ploegstraat 133
6532 AB. Nijmegen
KvK: 53591232
Tel: 06 - 5459 5543