ONZE DIENSTEN

//ONZE DIENSTEN

Artec 3D scanners

Compleet 3D Scannen De Artec 3D Scanner is een 3D video camera waarbij bij ieder frame een 3D beeld wordt vastgelegd. Het scanproces is zeer eenvoudig: door om het te scannen product heen te lopen of het product voor de camera te laten draaien, worden de beelden vastgelegd. Deze worden in de scansoftware automatisch aan elkaar verbonden tot een enkele 3D mesh.

Geen Markers
Met de ARTEC Scanner is het plaatsen van Markers verleden tijd. De software herkend de unieke geometrie van ieder object om de vastgelegde 3D beelden met elkaar te verbinden.

Hoge snelheid en nauwkeurigheid
Met de snelheid van scannen tot een maximum van 1.5 miljoen punten per seconde is de ARTEC 3D scanner vele malen sneller dan laser scanners en dit bij een hoge resolutie (max. 0.2mm) en een hoge nauwkeurigheid (max. 0.02mm).

Breed toepassingsgebied
De verschillende modellen van de ARTEC scanner maken het mogelijk om een breed spectrum van modellen te scannen: van een luciferdoosje tot een compleet menselijk figuur tot een auto.

Scannen van bewegende objecten
De ARTEC 3D Scanner kan ook bewegende objecten scannen. Dit is een belangrijk voor medische applicaties en in de filmproductie.

Waarom 3D scannen?

Met behulp van de scanners zijn we in staat om bijna elk object 3D digitaal vast te leggen. Dit is interessant voor diverse toepassingen.

Reverse engineering
Indien er van technische onderdelen geen tekeningen meer bestaan kan het onderdeel gescand worden. Zo is het mogelijk om zonder tekening heb object toch nog te produceren. De scan wordt omgezet naar een werbaar model om in CAD te kunnen gebruiken.

Kunst
Dupliceren van kunst objecten en digitaal archiveren. Op basis van de 3D scan kan er een kopie worden gemaakt van een kunst object. Dit is ideaal wanneer musea objecten uitlenen maar toch zelf nog een object willen tentoonstellen.
Kunstenaars kunnen de techniek gebruiken als ze objecten willen vergroten. We maken een 3D scan van het object wat ze hebben gemaakt en kunnen dit tot enkele meters vergroten.

Bijzonder aandenken
Wanneer iemand zwanger is kan er een 3D scan worden gemaakt en vervolgens in 3D worden geprint. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een uniek aandenken te maken voor de familie van een overleden in de vorm van een urn, kettinkje of andere bijzondere sieraden.

Cultureel erfgoed
Voor het behoud van cultureel erfgoed is 3D scannen een fantastische uitkomst. Door een 3D scan te maken van beelden gevelornamenten of andere bijzondere dingen is het mogelijk om het behoud van het erfgoed te garanderen. De techniek leent zich als professionele tool voor preservatie of het archiveren van archelogische artefacten.

Werkwijze
Het scannen gebeurd over het algemeen op locatie. Het is vaak niet mogelijk om te gaan reizen met grote objecten. Het is wel mogelijk om kleine objecten per post op te sturen. U ontvangt dan na het scannen het object per post retour en de 3D scan per mail. Elk project is maatwerk en daarom is het niet mogelijk om vaste prijs te hanteren. Daarom vragen we van tevoren van u een aantal foto's van het object wat gescand moet worden om te bepalen of het haalbaar is om het object te scannen en wat het zal kosten.

 • // PROJECT 1
  Orthopedisch
 • // PROJECT 2
  Archeologisch
 • // PROJECT 3
  Parts
 • // PROJECT 4
  Humans
 • // PROJECT 5
  Archeologisch
 • // PROJECT 6
  Museum service
 • // PROJECT 7
  Humans
 • // PROJECT 8
  Parts
 • // PROJECT 9
  Museum service
 • // PROJECT 10
  Humans

// DIENSTEN

Maak een keuze.

// OVER ONS

Meer informatie over ons.

// CONTACT

Stuur ons een bericht.

Diensten
INFO

3DSS
Ploegstraat 133
6532 AB. Nijmegen
KvK: 53591232
Tel: 06 - 5459 5543